Poetin en de jij-bak

Poetin

Frans Weisglas

De inperking van homorechten in Rusland, de zwakke positie van NGO’s… Bij het omstreden bezoek van de Russische president Poetin aan Nederland, was het aan premier Rutte de taak om enkele netelige kwesties te bespreken. Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas hakte al eens eerder met dit bijltje. Interview met Weisglas op BNR Nieuwsradio, april 2013.

 

In or out

Keep calm and carry on

In or out

Meer macht terug naar de lidstaten en een democratischer Europese Unie. Dat wil de Britse premier David Cameron, zo zei hij in zijn langverwachte Europa-speech. Hij kondigde een referendum aan over het Britse lidmaatschap van de EU. Daarmee speelt Cameron hoog spel, vindt D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. Interview met Pechtold op BNR Nieuwsradio, januari 2013.

 

Hollands Glorie in Beijing

Beijing

Reportage: Hollands Glorie in Beijing

China zal de komende drie jaar zeventig nieuwe vliegvelden bouwen om de economie aan te zwengelen. Een van de bedrijven die daarvan hopen te profiteren is Naco. Een Nederlands bedrijf, dat eerder al het winnende ontwerp maakte voor de grootste luchthaven ter wereld, vlakbij Beijing. Reportage voor BNR Nieuwsradio, juni 2012.

 

Waar blijft de Spaanse lente?

Madrid - dichtgetimmerd

BNR-reportage: Waar blijft de Spaanse lente?

Reportage BNR, april 2011 – Zonder huis, zonder geld, zonder pensioen, zonder vrees. Met die leus gingen Spaanse jongeren eerder deze maand de straat op. Volgens de financiele markten is Spanje uit de gevarenzone. Toch zijn jonge Spanjaarden bang dat ze tot een verloren generatie behoren, zo merkte verslaggever Annette van Soest. Maar van massaal protest of een revolutie zoals in de Arabische wereld is voorlopig geen sprake.

 

Who’s next?

Who’s next?

BNR, november 2009 – Nu Oce wordt overgenomen door Canon, en Smit samengaat met Boskalis, lijkt de overnamemarkt weer lekker op stoom te komen. Daarmee dient de vraag zich aan wie de volgende overnameprooi is. Een paar favorieten.