Onmisbaar onzichtbaar

Ton Driessen

Leiderschap is niet voorbehouden aan bestuursvoorzitters. Echte leiders zijn gewone mensen die ongewone dingen doen. Mensen die het verschil maken. In de rubriek ‘Onmisbaar onzichtbaar’ interview ik deze helden van de werkvloer. Deze keer: Ton Driessen (53), ambulanceverpleegkundige in Leiden en de Bollenstreek. Management Team, mei 2015.

Lees verder: Onmisbaar Onzichtbaar_Ton Driessen

 

Veel hotels ontwikkelen met hun ogen dicht

Michael Levie

Waar de meeste hoteliers in een kramp schieten van challengers als Airbnb, juicht hotelketen citizenM de concurrentie alleen maar toe. Het bedrijf blijft hotels openen, zij het minder snel dan aanvankelijk gedacht. Een gesprek met medeoprichter Michael Levie. Interview voor Sprout, februari 2015.

Lees verder: Sprout_Michael Levie

 

‘Ik ben zakelijker geworden’

Renny Ramakers

Ze geeft toe. Het was een moeilijke tijd, na het vertrek van medeoprichter Gijs Bakker in 2009. Maar achteruit kijken wil oprichter en creatief directeur Renny Ramakers (68) niet meer, nu de zaken bij designbedrijf Droog weer lekker lopen. Haar nieuwste project Design & Desires herontwerpt de stad vanuit de dromen en behoeften van de burger. Interview voor Sprout, december 2014.

Lees verder: Sprout_Renny Ramakers

 

Onmisbaar onzichtbaar

André Entius

Leiderschap is niet voorbehouden aan bestuursvoorzitters. Echte leiders zijn gewone mensen die ongewone dingen doen. Mensen die het verschil maken. In de rubriek ‘Onmisbaar onzichtbaar’ interview ik deze helden van de werkvloer. Deze keer: André Entius (61), portier bij de bouwplaats van het spiegelgebouw van de Rabobank in Utrecht. Management Team, november 2014.

Lees verder: MT06_Onmisbaaronzichtbaar_André Entius

 

Wees niet tevreden met een voldoende

Monique Vogelzang

Het toezicht op onderwijs wordt op dit moment vernieuwd. De onderwijsinspectie gaat zich minder richten op alleen risico’s en meer op verbetering van de kwaliteit. Wat verandert er precies en welke gevolgen heeft dat voor het middelbaar beroepsonderwijs? Interview met hoofdinspecteur Monique Vogelzang voor Back Stage, november 2014.

Lees verder: Back Stage_Monique Vogelzang