Over mij

Annette van SoestHet leukste aan mijn vak? Interviewen. Van minister tot eurocommissaris, van econoom tot bioloog, van bestuursvoorzitter tot beginnend ondernemer… Vragen stellen, luisteren, doorvragen, informatie boven tafel halen, geïnspireerd raken.

Je kunt me horen als presentator bij BNR Nieuwsradio en artikelen en interviews van me lezen in bladen zoals Sprout. Mijn specialisatie is ondernemerschap, financieel en economisch nieuws. Ik ben geïnteresseerd in de persoon achter de ondernemer en het verhaal achter de harde cijfers.

Ik werk sinds 1998 in de journalistiek. Na een correspondentschap in New York in 2008, besloot ik mijn baan bij Dow Jones Newswires op te zeggen en als zelfstandig journalist verder te gaan.

Behalve in New York heb ik gewoond en gewerkt in Parijs en Kaapstad. Nog steeds maak ik geregeld reportages in het buitenland.

Daarnaast heb ik ervaring als eindredacteur/corrector, voice over en interviewer bij mediatrainingen. Ook ben ik in te huren als presentator en gespreksleider tijdens bijeenkomsten en debatten en als interviewer voor videoproducties.